mantar kurabiye (bu kurabiyede mantar bulunmaz mantarlı kurabiyemi olur 

Malzemeler:
2 paket(1 paket 200 gr.) nişasta(ben mısır nişastası kullandım)
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için: Kakao
Hazırlanışı: Bir kapta tereyağı, yumurta ve şekeri karıştırılır. Nişasta, un ve kabartma tozu eklenerek, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Ele yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir. Yuvarlanıp tepsiye dizilir. Temiz ve kuru bir soda şişesinin ağzı önce kakaoya daha sonra kurabiyelerin ortasına batırılır. Önceden ısıtılmış 160 derecede beyaz kalacak şekilde pişirilir.

Afiyet Olsun
BeLeGMaSTeR'dan(erkek) bayanlara ve yapmak isteyen herkese özel...
Kalburabastı (12 kişilik)

Malzemeler:
Hamur malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
HAZIRLANIŞI :
Şerbetin hazırlanması: 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamurun hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Afiyet olsun.

Afiyet Olsun
BeLeGMaSTeR'dan(erkek) bayanlara ve yapmak isteyen herkese özel...
Meyveli Krep (4 Kişilik)

Malzemeler:
2 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin Sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
1 Kave Fincanı Tereyağı
1.5 Kahve Fincanı Tozşeker
6 Muz
1 Limon
2 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Ceviziçi
HAZIRLANIŞI :
Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.
Tavada biraz sıvıyağı kızdırın. Hazırladığınız karışımdan tavanın tabanını kaplayacak kadar dökün. Bir tarafı kızarınca, kapak yardımıyla ters çevirip arka yüzünü de pişirin. Hamur bitinceye kadar işlemi sürdürün.
Tereyağı ve 1 kahve fincanı tozşeken küçük bir tavada eritin. Muzları dilimleyip şekerli yağa ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
Yağlanmış fırın tepsisine bir krep yerleştirin. Üzerine muzlu karışımdan yayın ve tekrar kreple kapatın. En üstte krep kalacak şekilde bir kat muz bir kat krep döşeyin. Ceviziçi ve kalan tozşekeri en üstteki krebin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı firında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun
BeLeGMaSTeR'dan(erkek) bayanlara ve yapmak isteyen herkese özel..
.
Erik Marmelatlı Bohçalar (6 Kişilik)

Malzemeler:
125 gr Margarin
4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Vanillya
Tuz
1 Adet Yumurta Sarısı
200 gr Süzme Yoğurt
1 Çay Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
125 gr Un (1 su bardağından 3 silme yemek kaşığı eksik)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağından 4 yemek kaşığı eksik)
100 gr Erik Marmelatı
1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI :
50 gr yağı şekerin yarısı ,vanilya ve bir tutam tuz ile iyice çırpın. Yumurta sarısı, süzme yoğurt ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın. Unu eleyerek ekleyin ve yoğurun. Hamuru huzdolabında 1 saat bekletin.
Kalan yağı eritin, kalan toz şeker ve galeta ununu yağda kavurun.
Hamuru unlanmış tezgahta 3 mm inceliğinde açın. Kalıp veya bardakla 8 cm çapında daireler kesin.
Her birinin ortasına yarım tatlı kaşığı marmelat koyun ve yarım daire şeklinde kapatın. Kenarlarının iyice yapışması için una bulanmış bir çatalla bastırın.
Artan hamur parçalarını tekrar yoğurup açın ve aynı şekilde kesin. Büyük bir tencerede bolca su kaynatın, bohçaların önce yarısını, sonra diğer yarısını kısık ateşte 10'ar dakika pişirin. Delikli kepçe ile sudan çıkarın, kavrulmuş galeta ununa bulayın ve üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun
BeLeGMaSTeR'dan(erkek) bayanlara ve yapmak isteyen herkese özel...